Skip to content


Daróczi Brigitta Diána

Végzettségemet tekintve szociális munkás, mentálhigiénés szakember, karriertanácsadó, irodalom-és művészetterapeuta vagyok.

Már gyerekkoromban megmutatkozott, hogy a segítő szakma lesz az én hivatásom. Szerettem az embereket meghallgatni, segítséget nyújtani abban, hogy megtalálják a megoldást a problémájukra. Fontos értékek számomra a hitelesség, elfogadás, megértés empátia, értő figyelem. Ezek mentén az értékek mentén láttam el munkámat, mint munkaerő-piaci tanácsadó, mentor. 10 évig álláskeresőkkel foglalkoztam, ahol segítséget nyújtottam álláskeresésben, önéletrajzírásban, állásinterjúra felkészítésben. Több ezer emberrel kerültem kapcsolatba. Mentorként, tanácsadóként közreműködtem az ügyfelek képzésre történő orientálásban, nyomon követtem a képzésben való részvételüket, előrehaladásukat, megakadályoztam lemorzsolódásukat. Segítséget nyújtottam életpályájuk meghatározásában, valamint különböző önismereti módszerekkel olyan útra terelgettem őket, amin megtalálják azt a hivatást, ami a személyiségükhöz, képességeiknek megfelelő, és amivel szeretnének foglalkozni a jövőben. A szociális és mentálhigiénés végzettségem sokat segített abban, hogy segíteni tudjam az ügyfeleimet az álláskereséssel járó lelki megterhelések leküzdésében

Az álláskeresés segítése mellett mentálhigiénés tanácsadást, és csoportos foglalkozásokat tartottam. 2013-2019-ig önkéntes munkát végeztem a Lelkisegély Telefonszolgálatok Szövetségénél. Telefonos munkám során krízis, szenvedélybetegség, öngyilkosság, munkanélküliség, párkapcsolati problémák, bántalmazás problémakörében végeztem krízisintervenciót, mentálhigiénés segítő beszélgetést.

2018 óta vezetek irodalom-és művészetterápiás foglalkozásokat online és személyesen egyaránt. Foglalkozásaimat a lelki egészségvédelem témában építem fel. Hiszek abban, hogy mindenki képes a változtatásra, fejlődésre. Hivatásomnak tekintem azt, hogy a hozzám fordulóknak segítsem tudatosítani azokat az erőforrásait, amelyek segítségével tudnak változtatni az életükön.

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(never shared)

or, reply to this post via trackback.