Skip to content


Kör- prevenciós csoportok

„KÖR- LET”

Hely: Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Nyíregyháza, Bujtos u. 5. hétfőn 10 órától: KÖR2- kedden 10 órától: KÖR1- szerdán egyéni esetmunka

Szerhasználó, szerhasználattal érintett fogvatartottak részére célzott és javallott drogprevenciós csoport és egyéni esetmunka minden héten. A csoport célja információnyújtás a pszichoaktív szerekről, szerhasználatról (ártalmak, kockázatok, ártalomcsökkentés,  védő faktorok, tévhitek, mítoszok), a drogfogyasztás csökkentése, abbahagyása, szerhasználati, életmódbeli változás segítése, támogatás a  felépüléshez, józanság megtartásához. Csoportjainkban lényeges elem a játékos formák, személyiségfejlesztés,-fejlődés, önismeret, a tüneti viselkedés mögötti motivációk, történetek elbeszélése, kölcsönös megismerése, a dialógusra, önreflexióra való képesség kialakítása. Programunk személyközpontú, a társas, kommunikációs, konfliktuskezelő készségfejlesztésen keresztül törekszik reszocializációs, reintegrációs hatás is elérni. Úgy véljük egy ilyen zárt világban is lehet nagy utazásokat, felfedezéseket tenni,  és meghatározó találkozásokban (te-én, én-te, mi) fejlődni.

„KAMASZ- KÖR”

Hely:  Nyírség Könyvtár Alapítvány, Nyíregyháza, (Jósaváros)  Ungvár sétány 5. ), csütörtökön 14.00-től

Mustárház, Nyíregyháza, Szent István utca 20.

Nyíregyházán, Jósavárosban minden héten összegyűlnek a fiatalok, hogy szabadidejüket együtt, egymás társaságában töltsék el. Értékes perceiket barátaikkal, új ismerősök között teszik izgalmassá a különböző játékok és csoportos foglalkozások által. A kör segítségével új emberekkel találkozhatnak, jól érzik magukat, miközben fejlődik a kooperációs, kommunikációs és alkalmazkodó készségük, valamint személyiségük egy újabb részét is felfedezhetik. Ehhez a nyílt csoporthoz bárki csatlakozhat a környék iskoláiból, otthonaiból, aki fennmaradt energiáját, kreativitását szeretné korosztályával együtt egy új, alternatív formában használni. E közösségi aktivitás prevenciót jelenthet a deviáns viselkedések kialakulásában, lehetőség van egyéni beszélgetésekre, tanácsadásra, valamint a hétköznapokat érintő aktualitások megvitatására, véleményezésére és megosztására. A csoport együttes munka eredménye, hiszen a vezetők irányítása mellett a fiatalok is bemutathatják saját ötleteiket, taníthatják kortársaikat különböző játékokra: a lehetőség adott arra, hogy több ember egy maradandót alkosson. Ezen elv mentén készül a csoport saját plakátja is.

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(never shared)

or, reply to this post via trackback.