Skip to content


Szabó Zita

Végzettségeimet tekintve rehabilitációs asszisztens, képzőművészeti terapeuta és pedagógiai és családsegítő munkatárs végzettségekkel rendelkezem, illetve a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetében, Képi Ábrázolás szakirányon szereztem festő diplomát.

Dolgoztam óvodás és általános iskolás gyerekekkel, illetve idősekkel is.

A segítő szakma már egész fiatalon vonzott, épp úgy, mint a művészet. Mindig volt körülöttem valaki, aki éppen problémákkal küzdött, tanácsot kért, vagy csak éppen el kellett mondania valakinek, ami bántja. Már akkor is érdekelt a szenvedélybetegség, mint állapot, és az is, ami mögötte van, az odáig vezető út, és persze a lehetőségek, hogy hogyan lehet segíteni. Mindig azt a hivatást kerestem, ahol foglalkozhatok egyszerre krízisben lévő emberekkel, és egyben az alkotással is. Szerencsés embernek mondhatom magam, mert megtaláltam, és képzőművészeti terapeuta bizonyítványt szereztem.  Hiszek az alkotás gyógyító erejében, és hogy segít önmagunkat jobban megismerni, hidat képez emberek között, az emberek és a tudattalan között.

Fontos számomra, hogy minél több emberhez eljussanak az információk, arról, hogy egy függőséggel küzdő embernek milyen lehetőségei vannak segítséget kérni, és a társadalommal elfogadtatni, vagy még inkább megértetni, hogy mekkora erő és munka kell hozzá, hogy valaki szembenézzen a problémával, és saját magával. Mennyi bátorság kell, hogy változtasson. Én hiszek, abban, hogy minden emberben van valami különleges, és mindenkinek jár még egy esély.

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(never shared)

or, reply to this post via trackback.