Skip to content


PLACC! a Telekdi Kata Szakiskolában

PLACC!

2011. novemberében felkérést kaptunk a Telekdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola igazgatójától, hogy egy több alkalmas drogprevenciót tartsuk a diákok számára, melyet szervezetünk a PLACC! csoport keretében valósít meg. A fodrász és szakács évfolyam így egy négy alkalmas célzott és javallott prevenciós,  interaktív, zárt csoportfoglalkozáson vesz részt. Az első két alkalmat decemberben már megtartottuk függőségeink, problémák, családi minták, szerepek, értékek, érzelmek témakörben. Annak ellenére, hogy a diákoknak még nem volt részük ilyen csoportfoglalkozásban aktívak voltak, elmerték mondani véleményüket, képviselni saját érdekeiket.  Minden csoportban a fő gondolatébresztő téma a szerepek, értékek és a családi minták voltak, melyekből most a tanulók szavait idézzük:

Családi minták:

„Az ideális család gyerekből/gyerekekből, anyából, apából áll, esetleg nagyszülőkből. Az ideális családhoz tartozik, hogy a szülőknek legyen munkahelye.”

„A nem ideális család, amikor a szülők elválnak. Ez éppen lehet pozitív is hiszen a gyerekeknek nem kell hallani a veszekedést.  Ez éppen lehet ideális család, ha a szülők jóba vannak, és az apa fedezi a költségeket. Az elvált szülőknél a hátrány még az lehet, hogy a gyerekek nincsenek kordába tartva.”

Értékek:

„Az értékeket meg kell becsülni. Mindenki saját magának dönti el, hogy mi számít értéknek. A fontosnak gondolt értékekre nagy figyelmet fordítanak. Mindenki magának állítja fel az értékrendjét. Vannak kisebb és nagyobb értékű dolgok. érték lehet egy tárgy, egy személy, mely számunkra fontos. lehet, hogy egy számunkra értéktelen dolog valaki számára nagy érték, pl. egy emlék.”

A csoportokat januárban még két alkalommal folytatjuk, ahol már nemcsak a diákoknak, hanem a pedagógusoknak is lehetőség nyílik egy külön PLACC-ra!

Posted in rendezvények. Tagged with .

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(never shared)

or, reply to this post via trackback.