Skip to content


Interjú Talmácsi Gáborral

Talmácsi GáborSport és szenvedély
Interjú Talmácsi Gáborral

Kérem mutassa be magát!
Optimista embernek vallom magam. 30 évesen sok mindent elértem az életben, amikre nagyon büszke vagyok. Egészséges vagyok, vannak terveim és céltudatosan élek.
Mi vonzotta ehhez a sporthoz?
Mivel egészen korán találkoztam a motorsporttal, így nem mondanám, hogy tudatos választás volt. Sokkal inkább beszélhetünk arról, hogy tetszett a motorozás és egy jó játéknak tartottam akkor, így amikor csak tehettem motoroztam, gyakoroltam. Később pedig már tudatosan tettem azért, hogy még jobb, még gyorsabb legyek.
Mit jelent Önnek a motorsport, a versenyzés?
Az életem része. Kőkemény munka és kikapcsolódás egyben. Otthon érzem magam a pályán.
Mit gondol hol a határ az egészséges szenvedély és a függőség között?
Esetemben például egészséges függőségről beszélhetünk, ha a versenyzésről van szó. Az életem a motorozás , amiért világ életemben keményen dolgoztam, de idén a csapatom visszalépése után nem találtam olyan lehetőséget, ahol összeállt volna egy versenyképes csomag, így nem vállaltam a mindenáron való motorozást, pedig elhihetik, szívesen húznám a gázt az idei vb-n is. A függők nem tudnak ésszerűen dönteni, ők a bármi áron elv alapján élnek.
Hogyan látja a fiatalok szerhasználatát?
Sajnos egyre gyakrabban lehet olvasni arról, hogy a fiatalok különféle szereket használnak, hogy jól érezzék magukat. Ez sok mindenből adódhat, rossz társaságba kerülnek, lelki problémákkal küzdenek, egyszerűen csak vagányságból stb., de tudjuk jól, hogy a szerhasználat nem nyújt megoldást. Ráadásul elkezdeni könnyű, abbahagyni viszont nagyon nehéz. Különböző szerek helyett a sportot, pl. a futást javaslom, ami jó a testnek és a léleknek egyaránt.
Mit gondol a fiatalok szórakozási szokásairól/kultúrájáról?
Talán sok fiatal nincs tisztában azzal, hogy mit jelent szórakozni, hiszen ha tudnák, akkor egészen más jellemezné a szórakozási kultúrát. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne igyanak alkoholt, például én is megiszok néhány pohár sört meccsnézés közben, amikor összejön a társaság, de mindezt tegyük mértékletesen. Hiszen nem az elfogyasztott alkohol mennyiségétől lesz jó egy buli, hanem a társaságtól, akikkel szeretünk együtt lenni. Én, ha alkoholt fogyasztok, akkor azt tudatosan teszem, mert tudom, hogy  nemcsak magamért, hanem a környezetemért is felelős vagyok.
Ön szerint a mai társadalmi folyamatok hatással vannak a fiatalok drogfogyasztási szokásaira? Ha igen: erősítik vagy gyengítik a drogfogyasztást? Ha erősíti miben és hogyan?
Nehéz megmondani, hogy egy-egy fiatalt mi juttat el addig, hogy a drogokhoz nyúljon…
Ön szerint talpra lehet-e állni? Ha igen, akkor hogyan?
Akarat és elhatározás kérdése, de persze nagyon fontos a családi háttér és a megfelelő segítség is. Itt is kiemelten javaslom a sportot és a tanulást.

Posted in média. Tagged with .

0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

Some HTML is OK

(never shared)

or, reply to this post via trackback.